Mobilguide

 

Cavemen Museumsguide er udviklet af Designing for Cavemen, og er en fleksibel løsning, som fungerer som platform for en lang række native apps, der udgives med museets egen branding.

Platformen stiller mange indholdstyper og variationsmuligheder til rådighed, som giver hver app sin egen unikke udformning.

Samtidigt er mange features baseret på de samme principper, hvilket gør løsningerne meget stabile. Brugeroplevelsen er ligeledes på mange basale områder baseret på de samme, simple principper, hvilket gør at brugeren hurtigt afkoder funktionaliteten og er tryg ved brugen af appen.

Løsningerne kan suppleres med skræddersyede tilføjelser, som integreres direkte i brugeroplevelsen.

Appens udviklingshistorie – kort fortalt

Udviklingen af Museumsguide startede i 2009, da Cathrinesminde Teglværk ønskede en tidssvarende løsning til formidling af den ‘virtuelle’ museum, Industrimuseum Slesvig. Museet har aldrig eksisteret som en fysisk insitution, andet end et hæfte der guider læseren rundt i landsdelen Slesvig, både nprd og syd for grænsen.

Løsningen blev en web-app, som kunne installeres direkte på brugerens smartphone, hvilket var en revolutionerende ny og modig tanke.

Siden er web-appen porteret til en nativ platform, således at den installeres som en ‘rigtig’ app og distribueres via Google Play og App Store. Appens kerne er blevet udviklet i den retning, at den kunne danne fundament for nye apps med en lignende funktionalitet. Siden er mange nye features kommet til, og muligheden for at variere formidlingsudbuddet er vokset betragteligt.

I mellemtiden har platformen fået sit eget navn, Museumsguide, og er i stadig udvikling. Flere detaljer findes på projektets egen hjemmeside.

Apps

Der er indtil videre udviklet 8 apps på basis af Museumsguide:

  • Industrimuseum Slesvig – industrihistoriske milepæle i Nord- og Sydslesvig
  • Rute 1864 – en tæt, kronologisk dækning af krigens forløb med øjenvidneskildringer
  • Glimt fra Oldtidsdage – en oversigt over arkæologiske fundsteder i hele Sønderjylland
  • Verdenskrigens Spor – om danske sønderjyder i kamp på pressisk side
  • Digter og Landskab – på sporet af forfatteren Martin A. Hansen i hans hjemegn
  • Aabenraa Sogn – historiske personligheder, der har præget landsdelen, ligger begravet her
  • KulTOUR Haderslev – på tur gennem det historiske Haderslev
  • Christiansfeld – formidling af principperne bag en asketisk, gudsfrygtig og meget pragmatisk livsførelse